Saturday, February 20, 2010

jauh

jauh
semakin jauh
tanpa perasan

memori terimbau
kenangan yang tercipta suatu ketika dahulu
tersungging senyum pabila terimbau

sekarang tiada lagi pelangi
yang bisa mewarnai hati
hanya awan mendung

berilah peluang
lungsekah aku untuk merasainya lagi
sekali cuma

sebelum semuanya makin jauh
dan hilang kabur
terputus antara dua.

by nanad.

Friday, February 12, 2010

ngelap

jatuh
ngelap rajin
air mata itu gugur semula
jangan layuh
lemah sudah

rentetan gadis itu
sungguh penuh sendu
kekuatan butuh si gadis

tuhan ku pohon
kekuatan menyusuri onak duri
tanpa teman

berhenti dengan sendu
senyuman ku rindu
mengakhiri semua ini.

*apis puisi baru tercipta ; nanad letih

Tuesday, February 9, 2010

serabot

Gambar di adaptasi dari blog http://venusplanetcinta.blogspot.com haha.Seriously memang macam nie lah terjadi pada hari ini.Serabut banyak kerja perghhh memang tension tahap tera deca semua dah campur jadi kuasa berapa tah.Meja pun dah ikut serabut macam tuan die. Sampai ditegur 'Afaf meja serabut' haa suka-suka.Memang tak menang tangan nak buat kerja. Macam-macam ada.Mata nie pun dah macam-macam tengok.Orang dating.Memang pemandangan tak menarik langsung sampai kawan dah tiada mood untuk menyambung kerja.

Tempat nak dating pun pandai-pandai la pilih.Rasa nak sekeh.Tapi itu semua hak mereka-mereka semua.Tolonglah rasa nak terjun lombong.Muka siot je masam nak mampus.dah muda tu buat ah cara muda dari aku.Haaa kan dah ngamuk.Kalau tua dari aku tak kisah la.Kunk memang aku sound direct je.Sorry terkasar.Haha.

*Serabut pening tak tenteram.terima kasih

Monday, February 1, 2010

korban lembu

Begitulah maksudnya, tapi langsung tak ada function dan tak faham.Dan yang pasti tajuk die korban juga.Banyak pengorbanan yang dilakukan.Bukan setakat masa dah.Semua dah kena korban.Waktu keramat itu sudah begitu hampir.

Makin lama terasa bahangnya.Apabila bangun di pagi hari mula maerasakan bahawa kesuntukan waktu dan tiada masa untuk memikirkan hal lain.Kadang-kadang tiada masa untuk memikir hal yang remeh-temeh ini.Sibuk sesangat.Blog sudah dipinggirkan, handphone bukan lagi peneman setia.Buku lah peneman setiaku.Sibuk dan terlalu sibuk.Penat dan terlalu penat.

noktah.