Wednesday, April 1, 2009

penatnya..happy? .::april f00L!!::.

sejak kebelakangan nie,hati cepat tersentuh dengan keadaan sekeliling yang macam memulaukan diri nadz.huhu.nak nangis rasa.lepas dah selesai satu masalah,timbul yang lain pulak.asal manusia nie suke nak aibkan orang.cukup lah dengan ckp xnak,nie lagi nk ckp pasal len.bukan setakat nadz yang terasa.huhu.pedihnya hati ini.Ya Allah kuatkanlah hambamu ini.Aku tak kuat untuk menghadapi mereka2 itu.Maafkan diri nadz,kalau nadz x ikhlas.jujur diri ini begitu kecil dan lemah untuk senyum.nadz x kuat nak hadapi ni semua seorang diri.Jadi please lah,jagalah hati org len gak.nadz dah penat nak jaga hati orang lain,tp hati ni sape nk jaga???tapi diri ini akan berusaha sebaik mungkin untuk bahagia depan manusia yang lain.penatnye nak hadapi semua ini.tapi afafnadzirahaziz seorang yg kuat untuk hadapi semua ini seorang diri.

1 april 2009 - april fool!!!hakhakhak.orang cakap april fool nie tak baik untuk orang islam.tol2.tapi diri ini jugak yang begitu nakal untuk mengenakan orang.bhahahaha.hari ini iaitu hari rabu, ada pen.jasmani di sekolah,so kena lah buat sit up dan pumping.yang paling lawak buat "sit up" macam hape tah.yang diri ini begitu nakal,menjerit "push your baby out" time pelajar tu nak bangkit dr baring.bhahahhaha.pastu cakap lagi "kepala baby dah nampak dah" bhahahaha.cikgu farah n farhana dah tersungging senyum.bhahahahaha.memang lawak ah.time pumping tu cum nak tercabut je tangan.lepas je wat semua ni habis seluruh otot dan sendi dah lonngar jerw.memang sakit ah.tulah orang malas nak bersukan memang jd mcm nie.padahal baru je sikit kena buat.he3.
Farid iaitu musuh tradisi aku di dalam kelas.meminta bantuan untuk membuat video dan ajar die cara nak wat video.owhhh,bila nak minta bantuan baru cari aku ek?banyak cantik?? selalunya suka cari gaduh dengan aku,benda kecik terus jadi besar cum kapal terbang.aku kenakan die.padan muka ko "parit buntal".ko memang musuh aku.percakapan antara aku n farid.
"woi kecik ingat tengok cd tu pastu wat video n ajar aku mcm mana nak wat" farid bebel.
"mana cd nya?" nadz bertanya.padahal cd tu dah ada kat aku.budak nie selalu muka tembok.
"kan aku dah bagi kat ko,dlm kelas EST td?" kegelabahan farid.
"mana ada,ko amik balik tadi.ko nie pelupa bebenor" pembohongan makin ketara.tnduk dh kuar.bhahaha.
"eeeee.ko biar betul?"farid cuak.
"eeeee.betul lah.nak cakap pe lagi"aku tipu ag.he3
"cepat ah aku nk bla ni parit,mana cd tu?" wat2 tanya.
"masalahnya aku dh bagi kat ko an tadi?"farid xpuas hati lagi.
"hah?"
"cube ko cek"farid suh.time tu muke aku,memang slumber badak jerw.mcm xwat slah.mmg ley jadi pelakon aku,tak pon jd yoo rin.bhahahha.
10 saat kemudian.
"APRIL FOOL!!!!!!" aku menjerit macam hapetah.sambil tergelak.seb bek xterguling time tuh kat ats lntai.
"kuang ajor ko an"farid dh marah.bhahahaha.
"siap ah ko,nnt ko kena balik."farid cakap smbil adu kat amir.
"berani ah ko,nnt aku mls nk wat video.xpon aku patahkan cd tu"omel aku.
"eleh merajuk konon"farid cakap.
"eee.suke aku ah.parit buntal nie".
.::dengan itu berakhirlah perbalahan after sesuatu terjadi::.
pastu hikmah boleh2 ckp. "farid ko couple dengn afaf erk?"time tu die tanya kat farid.
warghhhhhhhhh!!!dah la aku benci "parit buntal tu"mentang2 ah tggi.simpang malaikat 44 ah. kalu bergaduh dgn si parit tu smpai "sepak terajang kuar".huhu.

warghhhh!!my birthday nak dekat dah.xsabar nye.huhu. 7 april nie.
he3 genaplah umur aku yang ke-16.


afafnadzirahaziz punye cerita.

4 comments:

philoColy said...

jgn bnci sgt nt tsuke sgt..
hehe

SIR ZUL said...

hahaha kesian kawan kamu tu..huhu..
tapi mmg best kenakan org..
gud job!haha

ceritaku MEMORIKU said...

philoColy

hakhakhak.xnk lor k.syeza
simpang malaikat 44.
dh ckup terseksa gaduh dgn si parit buntal tu.
sakit jiwa n raga nadz.
bhahahah.

ceritaku MEMORIKU said...

SIR ZUL

tulah psl kesian je.
bhahah.
haah.tol2 best kenakan org.
he3