Saturday, October 24, 2009

unknown

dah sakit penat sedih perit_
semua menjengah tanpa pamitan
enggak bisakah tidak ketemu
jerihnya diri ini untuk laluinya tanpa rela

kengkadang kebahagiaan datang tanpa sedar_
kengkadang perginya macam angin lalu
diri ini enggak terlalu kuat
untuk sedih aja tapi sedih jugak harus hadapinya

*murahnya air mata

aku juga butuh lebarnya senyuman itu_
menghiasi hidupan ini
darihal sedihnya semalam aku bisa lupa an
doa aku panjatkan padaNya untuk kekuatan menemani diri ini.

2 comments:

oRkId eDyLiYnE said...

hidup tanpa pengalaman
macam orang hidup yang tak mampu bernafas...
faham????
kalau tak faham, abaikan je...
memang sis ni banyak madahnya...

time sis baya nadz, tahu nak main je...
ngorat guys handsome yang lalu lalang depan mata je...
tak fikir pun nak sedih kecewa...
seronok all the time, guna bahasa ibunda...
tapi nadz...
kenapa sedih2 je ni???

ceritaku MEMORIKU said...

oRkId eDyLiYnE

betol betol.xde pengalaman memang macam xtahu pape.
nadz oke jerw.hehe
puisi nie wat coz dgr lagu sedih and tgk ape yang berlaku di sekeliling kite.
bukan nadz sedih.
-na'dz