Wednesday, August 11, 2010

tak sengaja minum air satu cawan



Batal tak puasa kalau terminum air juice orange satu cawan?Sungguh terminum orange juice satu cawan dekat setengah hari puasa memanglah aku hantuk.Boleh-boleh terminum satu cawan.Macam kegebangan sungguh pun ada.Then topik kalau cium tak batal puasa? sungguh dah cium pun ada banyak jenis. Aku cium pipi mak aku batal lah puasa my mum?(gelak sekejap)

Teringat masa musim ganti puasa(refast) betol ke ganti puasa refast dalam BI?aku redah sahaja.Musim ramai orang ganti puasa, time tu Nadz tengah minum air dengan bottle kat bibir lagi,then kawan tanya (kau puasa afaf?) then aku jawab (haah puasa,kenapa?) then dia pun what tak tahu sekali dia pusing balik baru perasan.Adoii sungguh buat lawak lah.Nak terguling aku gelak. (tersenyum sebentar)

Hari ini hari pertama dalam bulan ramadhan. Sungguh banyak dugaan dan ujian. Kerja gelak sahaja confirmlah penat. Then pejam celik pejam celik dah raya. Bila kaki shopping diajak pergi shopping memang on sahaja.Waktu berbuka puasa untuk seluruh malaysia, sila tunggu azan magrib berkumandang.terima kasih.

SELAMAT BERPUASA semua!

2 comments:

naz said...

selamat berpuasa :) aikk cium cium ni apa kes haha

ceritaku MEMORIKU said...

naz

kes cium mak.
hehe
-na'dz