Wednesday, June 24, 2009

c i n t a ceramah.


Semalam Nadz pergi sekolah.Masuk kelas then dalam beberapa minute lepas tu ustazah datang and suruh semua pelajar perempuan turun ke dewan.Memang syok tak terkata because tak belajar.Ish..ish nadz memang pemalas sungguh.Kat dewan ada ceramah about remaja and cinta.Nadz rasa memang kurang sungguh tentang agama.Rasa macam kerdil sungguh diri ini.Even Nadz belajar agama dekat sekolah,tapi tak mendalam pun lagi apa yang Nadz belajar tu. Penceramah tu membahasakan diri dia 'anjang'.die seorang wanita yang begitu perfect bagi Nadz penuh agama.Bercerita tentang sikap remaja masa sekarang yang memang tak tahu apa itu erti CINTA yang sebenar.Bagi remaja CINTA tu mean Cuma Ingat Nak Test Aje.Memang betol pe 'anjang' cakap.Remaja kebanyakan tak tahu pe itu cinta suci yang berlandaskan islam.And about Imam Al Ghazali's talks : berbahagialah orang yang dapat menjadi tuan untuk dirinya.Menjadi pemandu untuk nafsunya dan menjadi kapten untuk bahtera hidupnya.

Bila Nadz fikir balik Its all about our instinct,everyone has instinct and it depends seseorang itu sama ada mampu memiliki cinta berlandaskan islam.Dulu nadz kurang ambil tahu pasal semua ini.Nadz ada baca words Lets love for the sake of Allah.Cinta itu begitu suci seperti air yang mengalir dan jatuh ke atas tanah yang subur.Tanah itu akan terus subur.Nadz tak tahu cinta pada umur remaja begitu penting or tak.Semua orang ada perasaan nak rasa fall in love and whatsoever, kalau tak nak memang tak betul lah that humans.Tapi depend orang tu sama ada mampu menjaga cinta itu supaya terus kekal suci.Nadz rasa macam tak layak je cakap pasal semua ni.hehehe.Tapi akan berusaha untuk melatih diri ini.
.::cerita dekat dewan::.
Nadz kena dance atas pentas,jadi kanak-kanak sekejap.Dance lagu chicken and whatsoever Rasa malu+blushing+tak tahu nak letak muka dekat mana.Ishish.HAHAHAHA.Tak tahulah muka time tu macam mana.Turun pentas my twins name nadzridz jerit love you baby.Hehehe. comelcomel.Dance nie saja-saja untuk hilang rasa mengantuk untuk pendengar ceramah.



afafnadzirahaziz meluahkan apa yang dia rasa.

12 comments:

keSENGALan teserlah.. said...

hahaha..
afafnadzirah talks..
amek dlm booklet la tuh..kantoi..
ekekeke...
jauhi zina..
muahahaa...

philoColy said...

hmm.
apsal cm mtg sgt ea bahasa nadz ni.
musykil la plak ngn dak kecik ni.
hahah..
btl kot ckp zatie,copy paste booklet la 2.
hahahhaa
pape pn,btl pe nadz copy pastu 2.
;)

ceritaku MEMORIKU said...

keSENGALan teserlah..

memang amik yg anjang tu nye.
kn aku dah ckp.ish2.
tp ayat aku yg about everyone insticnt tu ok.
muehehehe
-na'dz

ceritaku MEMORIKU said...

philoColy

memang copy paste.
tp yg instinct tu ayat andz.muehehe
-na'dz

SIR ZUL said...

cam best jer ceramah tu..
ada record x nad'z??
hehe

ceritaku MEMORIKU said...

SIR ZUL

memang best pon.ceramah nie tak bosan n tak mengantok kan madz pon.HEHEHE.
terlupa nak record ah SIR ZUL.
weee.HEHEE
-na'dz

Nadz Anderson said...

oh dear baby.
i do love you.
hehehe.
ade gak name nadzridz kat dlm cite ni eh.
bangga gila rase.
hahaha.
yehh!
ceramah tu sgt best and enjoy.
lagi2 time baby ber'chikendance' atas pentas tu.
wahahahaha.
;DD

ceritaku MEMORIKU said...

Nadz Anderson

bhahahaha.2lah pasal.
time baby ber'chickendance' tu.
rasa cum nak terbalik je dewan tu.
malu+segan sume ada.HIKHIKHIK
-na'dz

andaq said...

mnari lagu chicken??
waa..kalo si nadzridz yg nari camne la agaknye..
hehe..
:)

ceritaku MEMORIKU said...

andaq

tu lah pasal.
agak-agaknya macam manalah kalau nadz yang dance.heheheh.mesti gempak ah.
tak pun nadz nye blushing lagi power.hikhikhik.nadz sorry baby gurau.ahakzzz.
-na'dz

Nadz Anderson said...

hahaha.
klo nadzridz yg dance kat atas tu komfem sume nak ikot!
sebab die comel dan menghiburkan.
whahahaha.
nadz tak blushing pon.
baby blushing lebih.
padahal comelcomel je baby atas tuh
heheh.
;)

ceritaku MEMORIKU said...

Nadz Anderson

betolbetol
kalau nadzridz yang dance mesti semua nak follow.ahakzzz.
baby rasa terlakor je time baby dance atas tuwh.he3
-na'dz