Thursday, July 2, 2009

respect her so much

I'm really-really respect her so much.Guess who?yeah of course my umi terchenta.coz what dia seorang penyabar baik hati n macam-macam lah.Susah nak cakap.She is so kind person for me. Tadi duk dengar cerita from her.Umi dah mengajar lebih dari 20 tahun.imagine lah,dah mengajar lama,dapat anugerah guru cemerlang 4 tahun berturut-turut,dapat tawaran 4 kali jadi penolong kanan,tapi umi tolak.dengar je cerita masalah umi tadi rasa nak sepak jerw muka cikgu tu.ishish emo ah pula Nadz nie.Yelah,umi pemangku pen.kanan then guru kelas,then s/u pen. Macam- macam lagi.pastu tadi meeting sampai pukul 4 petang.dia dah mengajar dari pagi then continue meeting,cikgu petang pula memang langsi gila ah mulut,tak reti nak respect my umi.Umi cakaplah guru sesi petang datang awal sikit coz adakan meeting.guru sesi pagi bleh je balik lambat.Then guru sesi petang tu menjawab, "sape suruh balik lambat?" Ya Allah,mulut tu tak reti nak guna bahasa sopan kerw.dah ah cakap dengan orang yang lebih dewasa dari dia.

Bila Nadz dengar tu rasa nak g pecahkan cermin kereta dia jerw.Umi cakap guru praktikum pun ok lagi.So kepada guru-guru praktikum be good ok.Mueheheh.Coz anda akan dinilai dari jauh. Bhahaha. Umi cakap jadilah guru cz senang dapat.Then dapat pahala coz mendidik anak bangsa.Then Nadz cakap,kalau Nadz jadi bukan dapat pahala,dapat dosa lagi ada lah.Coz tak sabar dengan kerenah gurunya,muridnya.tak pasal-pasal Nadz cepuknya anak orang.Nadz cakap " kakak bukan nye macam umi,sabar dengan semua orang,pandai jaga hati oarang,tak kisah pasal diri sendiri.Kakak jenis tak minat nak ajar orang.Hehehehe".Bagi Nadz umi jenis sabar,terima je apa orang nak cakap,tak kisah orang sekeliling nak cakap apa.Umi selalu jadi m/c coz suara dia sedap tau.Mueheheh.

So.kepada bakal-bakal guru jangan ah jadi macam cikgu sesi petang tu,coz nanti tak disenangi oleh orang lain.Hehehe.The lesson is if u want to be a teacher just be patient and respect la orang yer.

.::cikgu::.
Hari ini last je Nadz boleh jumpa cikgu Zaher.warghhh akan merindui him so much damn!Esok dia akan sambung belajar dah.Dia dah lah sekepala dengan Nadz.Ingat nak minta nombor. Cehceh.bhahah.dan dan ye ko nie Nadz.Bhahahhaa



afafnadzirahaziz meluahkan apa yang dia rasa.

3 comments:

SIR ZUL said...
This comment has been removed by the author.
SIR ZUL said...

cikgu praktikum slalunya berdedikasi dan komited dalam kerja..hahaha
nnti nk posting kat sekolah umi lah..ckp ngan umi eh..hehehe

baby said...

SIR ZUL

cehceh.macam puji diri sendiri je sir zul nie?mueheheheh
bolehbole betol kerw nak posting kat sekolah umi?hehehehe
-na'dz