Tuesday, July 14, 2009

k e s a b a r a n

Menangis lagi

Hari nie datang je sekolah,rasa memang tak sedap hati jerw.Ada masalah tapi buat muka tak ada masalah.Nadz tak suka tunjuk muka ada masalah,coz nanti orang akan tanya.better buat muka senyum.Belajar Pen.Jasmani tadi pasal emosi remaja.Emosi remaja nie banyak sedih, gembira, kecewa,marah, suka memberontak and whatsoever.Tapi bila Nadz fikir balik kadang-kadang kita dah terlalu jaga perasaan orang keliling kita tapi kenapa dorang tak jaga perasaan kita? Apa saya tak layak? Memang remaja time sekarang nie rasa nak buat semua.

After that, Nadz kena panggil dengan cikgu.Tak kisah pun sebab untuk lesson Nadz.Tapi before tu kawan Nadz tanya Nadz macam nak telan jerw.Saya ada buat salah kerw?Kelas tak sama.Tapi kalau dah kena marah dengan cikgu tu biasalah jangan marah Nadz balik.Kalau period tu bagi tahu.Ya Allah sabarkanlah hambamu ini. Ok memang Nadz tak bayar lagi duit untuk rombongan tu tapi cakap elok-elok tak boleh kerw? Nadz dengan Zatie memang tak bayar lagi,tapi ayat yang sampai rentap hati Nadz "dah agak dah budak dua ekor tu".Nadz tak dengar tapi kawan bagi tahu.Saya dijadikan seorang manusia bukan binatang.Ekor adalah penggunaan untuk binatang lah you.

Then,pasal kedudukan.Kenapa selalu ungkit kalau budak kelas pandai dan tak pandai.Saya dah belajar agama dan tuhan jadikan kita semua setaraf.kenapa nak ungkit juga?Nadz kelas science 1 ada juga gagal.Kita semua setaraf la you.Tak pernah pun nak bandingkan taraf seseorang.kita semua setaraf. Kalau you marah pun jangan lah bandingkan,Nadz terasa.

After dengar semua nie.Nadz hanya mengeluh and cuba bersabar.Ye saya boleh bersabar kenapa anda tak? Saya puasa dan saya bersabar.Ada kebaikan Nadz puasa coz nadz dapat kesabaran yang lebih sedikit.Kalau tak memang dah lempang jerw.Balik kelas diam jerw, mata dah berair.Nadz dengan Zatie sampai boleh cakap "jom pindah sekolah,memang dah tak tahan". Ya Allah sabarkanlah hambamu ini.Collin tolong aku!!



afafnadzirahaziz meluahkan apa yang dia rasa.

8 comments:

keSENGALan teserlah.. said...

huhu..
jom faf,,tuka skola..
huhh...
aku nk g oxford..
xdpt oxford..
harvard pon jadila..
muahahaa...
sakit dalaman tol..huuiissyy..

menekan keyboard said...
This comment has been removed by the author.
keSENGALan teserlah.. said...
This comment has been removed by the author.
menekan keyboard said...
This comment has been removed by the author.
keSENGALan teserlah.. said...
This comment has been removed by the author.
ceritaku MEMORIKU said...

woooo.
meluahkan prasaan.aku rasa ape yang korang rasa.sokong zatie.
wanie bukan aku tak nak cerita tapi time bila kita dapat bertemu mata dengan begitu lama?aku nak sangat bercerita tapi masa tak mengizinkan.betol2 aku sokong jelah pe korang cakap.aku tak bape rapat dengan afi n aini so aku xnak comment dorang.dorang hal dorang walaupun aku dah begitu sabar dengan kerenah dorang.

jom zatie g oxford.u of leiden kerw?kan best.haisshhh memang sakit dalaman sungguh. Ya Allah sabarkanlah hambamu ini.
-na'dz

menekan keyboard said...

fine.
tengs.

ceritaku MEMORIKU said...

ur welcome sygss
-na'dz