Thursday, April 8, 2010

ketawaitubest


Malam masih muda ayat muda-mudi selalu guna maksudnya pepandai lah korang cari sebab bagi Nadz tak pernah nak amik port pun maksud malam masih muda itu. Yelah orang guna ayat tu pakat paham sahaja.Tak penting pun. Tajuk utama entry kali ini ketawaitubest? Memang best gelak.

Hari ni senyum sahaja. Because of my birthday 7th April. Nadz hang dah tua. You dah tua! statement itu tidak boleh disangkal lagi. Yes anda harus terima. Elehhh sekejap lagi turn korang pula.Adoii senyum sahaja sehari hari ini. Dapat panggilan free untuk kedua-dua number. Thank you so much to all my wisher. Yang wisher termasuk anda dan anda iqin rafi abangku wany ammar apis adam ogy and so on. Maaf tak muat space untuk tulis name berikutnya. Haha.

Balik sahaja dari tempat menimba ilmu parents ajak pergi makan di luar. My dad balik awal from his office. Manager suka hati la nak balik pukul berapa. Dandan abah tanya mahu makan mana? Tak kisahlah janji kenyang. Nandos jom? follow on je. Then makanlah di Nandos after that at Secret recipe. Itu sahaja. Balik memang kepala nie melekat dekat handphone sahaja. Call orang itu dan inilah. Maaf yang tak dapat panggilan dariku. Ada ramai yang Nadz tak dapat call.

Adam first time aku call hang. Gelak je kerja kau kan. Macam mana tah aku nak menyampuk. Asyik gelak sahaja. Gelak itu boleh mengurangkan tekanan dalam diri seseorang. Apabila Nadz mule berbiology. Statement yang aku peroleh tentang ketawa.

* Ketawa selama 15 minit sahaja sehari boleh mengurangkan berat badan. golongan saintis di Universiti Vanderbilt, Nashville, Tennesse mendapati setiap dos ketawa sehari boleh membakar sehingga 5 paun lemak dalam tempoh setahun.

* Tahukah anda ketawa itu boleh berjangkit? Kini, kajian saintifik membuktikan bahawa mereka yang terdengar suara gelak tawa boleh memberi tindak balas kepada bahagian otak yang diaktifkan ketika kita tersenyum. (macam itulah bila aku dengar hang gelak adam)

8 comments:

naz said...

tapi kalau i dengar orang gelak malam malam buta i jadi muram takut haha

baDam KML said...

hahah~~ nadz...nieh yang wat aku sayang ko lebih neih~~ ahahha~~ fakta yang menarik.... i like it~~

btw nadz thankz ~~

baDam KML said...

nadz~ mane x aku x gelak..aku memang suke gelak tambah² ada topik ketiak la, bulu ketiak la, mende la....hahha kembang bulu ketiak aku dengar ko nak tau x semalm...hahhah lain kali kol la aku selalu kk..ye la ko kan OWH K*y*....leh la kol selalu...kkk...aku haram la nak kol krdet pon x selalu ada...ahhaha..

ceritaku MEMORIKU said...

naz

tu ketawa lain naz.
tu memang wat bulu roma meremang
-na'dz

ceritaku MEMORIKU said...

adam

haaa mula ah tu nak kuar word tu.
aku petik word m***i kunk
haha.oke t ada masa aku col hang ag tao yunk
hehe.seronok berbual dgn ko.
-na'dz

baDam KML said...

hahha~~ seronok betol ke apa nieh?? ko mengdog aku ke ?? huhuh

hhahah

ceritaku MEMORIKU said...

adam

betol la aku ckp
borak dgn ko wat aku gelak je
memanjang.haha
-na'dz

baDam KML said...

hahah~~ ye la ko nadz... aku bukan nya seorang pak lawak pun..wat apa ko gelak?

~BG~