Sunday, August 30, 2009

keluar kehilangan








Rasa penat lelah nak tercabut kaki pinggang urat nak terbelit merantau ceruk bandar masuk sana sini mencelah sana sini mencuci mata mencari kecantikan.Terasa kepenatan berlecak ketiak jalan di tengah bandar yang sentiasa sibuk penuh dengan bermacam-macam manusia ragam dan kerenah membeli barang untuk menyambut aidilfitri yang bakal tiba.Tiga hari berturut-turut keluar tanpa fikir apa itu penat.

First day
Jumaat 28082009 bermulalah hobi yang sangat gemar dilakukan.Pergi keluar dengan kengkawan yang satu kepala kerenah die.Gelak ketawa tak ingat duduk dekat dunia.Duduk dekat planet lain lah kot. Pergi mencari baju untuk beraya lah apa lagi.Berbuka puasa di luar.Makan KFC.perghhh ramai mampat macam duk dalam tin sardin ayam tuna.Buka puasa pukul 7.30 dapat makan pukul 8.cetss panas je. Rasa nak jumpa manager KFC tu je.Nak sekeh-sekeh je.Tahu lah udang ada sekor je dalam jaring uh.

Second day
Sabtu 29082009 bermulalah rutinku bersama family pergi keluar geledah sana sini mencari keperluan untuk aidilfitri.Pergi ke ceruk bandar yang begitu sesak padat hingga tak terkata. Di muka masing-masing begitu kemas dengan mask berwarna hijau putih.HAHA.Pulang sahaja dari Kl terus bantai naik kereta keluar dengan my fellow yang rapat.OLLIN.Pergi ke menara yang kembar tak iras uh. HAHA. Shopping apa yang patut.Before tu amik jimmy.cets umah jauh lebih.Naik kereta bantai jumpa Fatin Bahar dekat sana.Ollin tak pose.cetss.Berbuka puasa dekat NASI KANDAR PELITA memang kenyang tak terkata.Ramai gilaxx.So balik pun nak dekat jelma pagi dah.Bestbest.

Third day
Ahad 30082009 balik je dari tuisyen mulalah rutin berym then terus buzz wany and talk 'wany kuar jom' so pukul 4 tadi keluar.HAHA zatie sakit pewot.Then mulalah perjalanan ke bus stop and pergi ke wangsa maju.Cari baju then dapat panggilan dari ollin.And time tu juga wany baru perasan hp die HILANG.So wany punye hp memang tak dapat dikesan dekat mane die hilang. Berhajat nak belanja wany makan JOHNNYS steambot then penuh.So belanja wany makan MCD and starbuck.Adehh bestbest.wany buat lawak lain kali ikat hp dekat leher.adoii rasa nak teriak je HP wany hilang. Kehilangan itu adalah wany's hp.

*ermmm hari nie duk pikir wany nye hp.Hehehe.Amik you i dah wat one essay kali nie.HAHAHA


afafnadzirahaziz meluahkan apa yang dia rasa.

10 comments:

keSENGALan teserlah.. said...

hahaa..
phone wany ilang..
phone aku msok laut..
phone ko??
tanak bg masok tanah plak?
ceetss..ko blanje wany??
oo,,ble aku ade,,ko tanak blanje aku..
n starbucks agy..nieh yg rse cm nk sekeh je..
tape2..

ceritaku MEMORIKU said...

keSENGALan teserlah

jap ag phone aku uh masok tanah ah tu.belom tibe mase.HAHAH
cetss tadi col adek ko ckp ko sakit pewot la itu lah inilah.
nie nak sekeh nie.HAHAH
-na'dz

menekan keyboard said...

bapak aa.
esei trus jdnya.
hahaha

................

hahah!
kojaq zaty, sedey la cket nset aku hilang. tamaw kwn.
tah zaty, td kol tamaw ckp ngn aku.
sket pewot ke?
sah sah, tak pose.

ceritaku MEMORIKU said...

menekan keyboard

tah zaty bukan nak sedeh
aku sekeh kang.
zaty xpose xpose
haha
-na'dz

cik chopu said...

lagi best,tiga hari berturut aa sopping.mmg perempuan

oRkId eDyLiYnE said...

bestnya berjalan...
best2, last2, hilang sesuatu???
macam mana boleh hilang tu???
ish2...
sabarlah...
bulan puasakan???
banyak cobaan...
=)

ceritaku MEMORIKU said...

cik chopu

hahaha.betolbetol
memang betol pompuan.
tak puas ag shopping uh.
-na'dz

ceritaku MEMORIKU said...

oRkId eDyLiYnE

haah hilang handphone
mugkin tak pasan hilang macam mana.
betolbetol bulan puasa banyak cobaan n dugaan.hanya perlu tingkatkan kesabaran.
-na'dz

keSENGALan teserlah.. said...

dey mek wany n afaf..aku pose taw..pose taw..puasa..PUASA...xmen la ponteng2 nieh..bkn cm dak due orang tuh..
hahaha..

amboi..perlu ke sedih?phone aku yg tak idop2 tuh korang xsedey pon..ngeee.ape daaaa..sian kat aku..susa nk tdo weyhh xdengaq lagu..huhu..

ceritaku MEMORIKU said...

keSENGALan teserlah..

ceyhh yeke pose?bukan ko makan ubat pain killer kerw?
xngaku konon.cetss
aku bersimpati dgn kawan aku.nnt aku nyanyi nak dodoikan ko tdo tau
hehe
-na'dz